Natuurlijk is het, naast je eigen motivatie en inbreng, bij loopbaancoaching belangrijk dat je een goede klik hebt met je coach. Je gaat ten slotte een hoop persoonlijke dingen over jezelf delen. Dan zijn vertrouwen en je op je gemak voelen essentieel.
Andersom werkt het net zo: ik werk het liefst met mensen die ervoor openstaan om te veranderen en die gemotiveerd zijn om met zichzelf aan de slag te gaan.
Daarom neem ik je even mee op een stukje van mijn levenspad:
Ik ben Annyck.
Vandaar de ck in Frisse Blick 😉
Ik woon in Heerlen samen met mijn partner, 2 jonge kindjes en Kiri, onze bordercollie.
Ik ben graag in de natuur en verslind boeken over persoonlijke ontwikkeling, die ik het liefste bij de tweedehands boekenwinkel koop.
Mijn kernwaarden zijn inspiratie, verbinding, autonomie, persoonlijke groei, innerlijke rust en duurzaamheid.
Daar kwam ik echter pas achter toen ik zelf vastliep.
Eind 2020 startte ik na mijn zwangerschapsverlof weer in de jeugdzorg. Al na 3 weken begonnen de fysieke klachten: stijve nek, schouders, buikpijn op zondagavond.. Die zul je waarschijnlijk wel herkennen. Daar begint het namelijk altijd mee. Lang heb ik die onder het kopje ‘hormonen en niet-zo-zeuren’ weggestopt. Misschien ook wel herkenbaar..?
Totdat ik me besefte: als ik zo doorga, word ik doodongelukkig. Als ik dat op werkgebied niet al was.. Ik tekende een overeenkomst, zat vervolgens thuis en ging wel ‘even’ uitzoeken wat dat wel bij me paste.
Want dat kunnen we toch prima zelf, nietwaar..?
Na enkele maanden alles behalve succesvol aanmodderen, kwam er een loopbaancoach op mijn pad. De klik met haar zat hem voor mij vooral in de luchtigheid en de humor. Loopbaancoaching mag naar mijn mening ook vooral een zoektocht naar jezelf zijn. Intensief. Maar ook inspirerend, spannend en duurzaam omdat het je zoveel meer brengt dan alleen een richting of nieuwe baan.
Zo heeft het mij een moestuin opgeleverd.
Heb ik bootcamp verwisseld voor yoga.
En mijn liefde voor lezen terug gevonden.
Maar ook ontdekt wat mijn kernwaarden en kernkwaliteiten zijn. Hoe ik die kan herkennen en inzetten. Hoe ik betere keuzes kan maken, die passen bij wie ik ben.
Oke… een moestuin kan ik je niet beloven.
Wel een mooie reis waar je aan het eind, als je er zelf voldoende in investeert, ‘meer jezelf’ bent geworden.
En dat gun ik iedereen.