Skip to main content

Vergoedingsmogelijkheden


Zou je graag een coaching traject volgen, maar vormen de kosten een drempel? Dat kan ik me goed voorstellen. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om loopbaan coaching vergoed te krijgen.

  • Bekijk je CAO

In sommige cao’s is een persoonlijk ontwikkel budget (POB) opgenomen. Coaching draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Dat betekent dat je als werknemer in overleg met je werkgever een loopbaan coaching traject vergoed kan krijgen.

  • Vraag na bij de afdeling HR

Als jouw organisatie een HR-afdeling heeft, kun je hier navragen of er een opleidingsbudget is dat besteed kan worden aan coaching.

  • Vraag na bij je leidinggevende of directeur

Als het goed voelt, kun je het gesprek aangaan met je leidinggevende. Een loopbaantraject hoeft niet per se te betekenen dat je meteen voor een nieuwe baan gaat. Misschien doe je via de coaching inzichten op die je kunt inzetten bij je huidige werk, om hier vervolgens met plezier nog jaren te werken. Maar andersom werkt het ook; een werkgever heeft baat bij medewerkers die goed in hun vel zitten en die gemotiveerd zijn. Jouw welbevinden is dus ook voor je werkgever van belang. Als dat betekent dat je na een coaching traject een nieuwe baan gaat zoeken, dan is dat in het belang van zowel werknemer als werkgever. Bedenk voordat je het gesprek aangaat met welk doel je wilt werken aan coaching. Je hoeft hierbij naar je werkgever toe niet in alle persoonlijke details te treden. Coachgesprekken zijn overigens altijd vertrouwelijk, ook als je werkgever betaalt.

Het is dus altijd aan te raden om de vergoedingsmogelijkheden te bespreken! Als je werkgever betaalt voor jouw coaching traject, maak ik graag een offerte op maat.

Wat als mijn werkgever niet vergoed?

Wat kost het je als je geen coaching zou doen?
Wat levert het je op als je het wel doet?

Als coaching niet vergoed wordt, zie het dan als een investering in jezelf! Coaching levert altijd iets op waar je de rest van je leven iets aan hebt!

Ben je benieuwd of je de kosten voor loopbaancoaching kunt aftrekken, of wil je weten van welke subsidies je gebruik kunt maken? Bekijk dan deze pagina over de aftrekbaarheid van loopbaancoaching.