Skip to main content

Loopbaanadvies in Limburg

Ben je op zoek naar iemand die jou adviseert over al jouw loopbaan gerelateerde vragen en uitdagingen in Limburg? Dan is een loopbaancoach misschien wel de persoon waar je naar zoekt. Een loopbaanadviseur helpt je met het vinden van de antwoorden op vragen als “waar ben ik goed in”, “hoe zet ik mijn competenties het beste in” en “waar ligt mijn passie”.

Jouw loopbaanadviseur in Limburg

Ik ben Annyck Vromen en samen herontdekken we jouw kwaliteiten, vaardigheden en passie met een Frisse Blick.

Meer over mijMijn aanbod
Frisse Blick loopbaan coaching heerlen-limburg

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur werkt inhoudelijk hetzelfde als een loopbaancoach. Dat wil zeggen dat een loopbaanadviseur werkzoekers en werknemers dit vastgelopen zijn in hun loopbaan begeleidt in het herontdekken van hun competenties en passie. Het verschil zit hem met name in de definitie van de termen ‘coach’ versus ‘adviseur’. Een coach zal zich vooral richten op het sturen van het proces, waar een adviseur meer lijkt te neigen naar gericht sturen op resultaat. Met de termen loopbaanadviseur en loopbaancoach wordt echter vaak hetzelfde bedoeld.

Vanuit mijn kantoor in Heerlen sta ik als loopbaanadviseur / -coach klaar voor alle vragen die jij hebt omtrent loopbaanadvies in Limburg.

Hoe ziet een loopbaanadvies traject eruit?

Tijdens een loopbaanadvies traject ga je samen met jouw loopbaanadviseur op zoek naar het carrière pad dat het beste bij jou past. Dit traject begint met een (eventueel vrijblijvende) intake. In deze intake wordt jouw hulpvraag verhelderd en voeren we een zelfanalyse uit. Na deze intake volgen een aantal sessies, variërend van 4 tot 8 sessies. Het aantal sessies wordt altijd gebaseerd op jouw adviesbehoeften.

Naast het geven van loopbaanadvies staat een loopbaanadviseur ook klaar om je te ondersteunen bij het maken van keuzes op de arbeidsmarkt en het zoeken naar een nieuwe baan.  Afhankelijk van jouw hulpvraag en mate van gewenst advies, kan een loopbaanadviseur je ook hulp bieden met solliciteren.

Plan hier je gratis loopbaangesprek!

Wat kost een loopbaanadvies traject?

De kosten voor loopbaanadvies lopen nogal uiteen. Dit heeft te maken met de lengte van het traject (aantal sessies) en het bieden van maatwerk. Maar ook de deskundigheid en de ervaring van de loopbaanadviseur of -coach spelen een rol in de kosten. Gemiddeld genomen mag je uitgaan van een uurtarief tussen de 80 en 120 euro per uur.

In sommige gevallen vergoed een werkgeven de kosten van loopbaanadvies of vallen ze onder het Stap Ontwikkeladvies. Sommige werknemers gebruiken de transitievergoeding bij hun ontslag om loopbaanadvies te bekostigen.

Een vergoeding of subsidie voor loopbaanadvies in Limburg?

Soms kan een traject bij een loopbaanadviseur vergoed worden door de werkgever. Of er een budget is voor persoonlijke ontwikkeling en of loopbaancoaching onder de subsidiemogelijkheden valt, kun je in je CAO vinden. 

De kosten voor loopbaancoaching zijn in sommige gevallen voor ondernemers en zzp-ers ook fiscaal aftrekbaar. Ook biedt de overheid middels het Stap Budget voor bepaalde doelgroepen een gratis ontwikkeladvies.

Als particulier de kosten voor loopbaancoaching in sommige gevallen fiscaal aftrekken als ‘studiekosten en scholingskosten’. Raadpleeg altijd een belastingadviseur om na te gaan of dit ook voor jou geldt.

De overheid biedt middels het Stap Budget ook in 2022 weer een Stap Ontwikkeladvies voor bepaalde doelgroepen. Per 1 januari 2022 is het fiscale scholingsaftrek vervangen door het Stap Budget. Kijk op het platform StapBudget.nl voor meer informatie. 

Wat jij van mij kunt verwachten als coach?

Ik ben betrouwbaar, oprecht, oplossingsgericht en empathisch. 

Daarnaast ben ik aangesloten bij branchevereniging Noloc en kun je mij vinden op het platform Coachfinder.

Ben je klaar voor loopbaanadvies in Limburg?

In mijn kantoor bij Superstudios in Heerlen, in het prachtige Aambos of online.

Ik houd van de natuur: de kleuren, de rust en de perspectieven die het brengt.

De intake vindt altijd plaats in mijn eigen kantoor, zodat we samen een goed startpunt voor de coaching creëren. De overige sessies kunnen in overleg binnen of buiten plaatsvinden of wanneer nodig of wenselijk online.

  • Adres: Oliemolenstraat 60, 6416 CB Heerlen
  • Tel: 06 49 712 963
  • Mail:
Stuur me een Whats App bericht!Plan een gratis loopbaangesprek

"Eind 2020 begon voor mij de zoektocht op loopbaangebied.
Mijn baan in de jeugdzorg gaf me geen voldoening meer en ik twijfelde zelfs of ik de sector nog wel leuk vond. Dat gevoel bleef knagen en ik wist dat ik er uiteindelijk ‘iets’ mee moest..."

- Annyck -